Естетична корекція середньої третини обличча
Катерина ДЗЕНЬ,
дерматовенеролог, онколог, фахівець з лазерних
та ін'єкційних методик, тренер компанії Lascos,
тренер-експерт Neauvia (Україна)
Чи можливо відновити обсяг і стимулювати неоколагенез в одну процедуру?


Головним завданням корекції вікових змін особи є поповнення втрачених обсягів гіподерми та стимуляція неоколагенезу для відновлення пружності та еластичності шкірних покривів. Це можна зробити в одну процедуру із введенням препаратів на основі гіалуронової кислоти (ГК) та гідроксіапатиту кальцію (ГАК).


NEAUVIA STIMULATE та HYDRO DELUXE на даний момент є унікальними комбінованими (або бі-компонентними) препаратами, які містять у своєму складі в ГК, стабілізовану PEG (ПЕГ, поліетиленгліколь) та гідроксіапатит кальцію. STIMULATE – це перший у світі філер подвійної дії, який одночасно заповнює втрачений обсяг та стимулює вироблення нового колагену! Інноваційна технологія ретикуляції ГК за допомогою ПЕГ підвищує стійкість філлера до механічних та термічних руйнувань. Завдяки властивостям PEG, філер ідеально адаптується до анатомічних структур, при цьому він надовго зберігає бажану форму та обсяг.


Контурна пластика філерами лінійки STIMULATE у поєднанні з біоревіталізантом HYDRO DELUXE у техніці «сендвіч» передбачає поповнення обсягу та стимуляцію неоколагенезу в одну процедуру. У препаратах використовується ДАК розміром частинок 8-10 мікрон, що є оптимальним для фагоцитарного впливу на фібробласти.


За численними дослідженнями великі розміри частинок ДАК у деяких випадках можуть призвести до ускладнень. Мікросфери ДАК у препаратах лінійки STIMULATE рівномірно розподілені та зафіксовані у гелі ДК. Це перешкоджає їх агрегації та формуванню макромолекул, більших за фагоцити, що у свою чергу запобігає утворенню гранульом.


Клінічна картина: пацієнтка Н., 40 років, із деформаційним типом старіння, набряковий компонент в анамнезі. Робота цих вікових змін передбачає заповнення втрачених обсягів у середній третині обличча філером Neauvia Stimulate (концентрація ГК 26 мг/мл, пошитою ПЕГ, 1% ДАК) та біоревіталізація Neauvia Hydro Deluxe.
Лікування: у даному випадку робимо розмітку по Хіндерер. Для цього проводимо лінію від латерального кута губ до серединного козелка вуха, та лінію від крила носа до бічного кута ока. В області вилицевої дуги відзначаємо її верхню та нижню межі. У середній частині відзначаємо точку входу канюлі (фото 1).


Для заповнення втраченого обсягу в області вилицевої дуги вводимо препарат Neauvia Stimulate 0,5 мл за допомогою канюлі 22G – 50 мм. Розподіляємо філер лінійно-ретроградно віяловою технікою рівномірно глибоко субдермально. Для корекції середньощечної борозни на перетині вилицевої та козелкових ліній ставимо крапку № 1. Далі проводимо лінію до медіального кута ока. Від точки № 1 з відстанню 0,5 см відзначаємо точки № 2 та № 3. Філлер вводимо за допомогою голки 30G болюсами 0,2 та 0,1 відповідно. Обов'язкове проведення аспіраційної проби. Після введення рекомендується легкий масаж (фото 2).


Препаратом Neauvia Hydro Deluxe (концентрація ГК 18 мг/мл, ДАК – 0,01%, амінокислоти гліцин та пролін) проводимо біоревіталізацію. Даний склад забезпечує тривалу глибоку гідратацію тканин та стимуляцію фібробластів. Техніка введення інтрадермальна, мікроболюсна, лінійна за допомогою голки 30-31G. Препарат вводимо лініями Лангера, приділяючи особливу увагу зонам навколо очей і рота (фото 3-4).

Рекомендації: Тривалість процедури: 1 год. Рекомендації: проводити цю процедуру 1 раз на 12-15 місяців за показаннями. Для максимального результату необхідно повторити біоревіталізацію Neauvia Hydro Deluxе 2 рази з інтервалом у 3 тижні